Garlic Shrimp recipe

 


This garlic shrimp sautéed with lemon zest, parsley, and Creole seasoning is quick, tasty, and filling. It has won a regular place in nightly rotations. You may even use the buttery garlic pan sauce as a bread dip.

     INGREDIENTS

  • 1 ½ tablespoons olive oil
  • 1 pound shrimp, peeled and deveined
  • salt to taste
  • 6 cloves garlic, finely minced
  • ¼ teaspoon red pepper flakes
  • 3 tablespoons lemon juice
  • 1 tablespoon caper brine
  • 2 tablespoons cold butter, cut into 4 equal pieces, divided
  • ⅓ cup chopped flat-leaf parsley, divided
  • 1 teaspoon water, or as needed

     DIRECTIONS

STEP1

Collect all of the ingredients.

STEP2

In big skillet, heat the olive oil over high heat until it just starts to smoke. Arrange the shrimp evenly on the pan's bottom and cook for one minute without stirring.

STEP3

Add salt to the shrimp and cook, stirring, until the shrimp start to turn pink, about 1 minute.

STEP4

Add garlic and red pepper flakes; cook and stir for 1 minute.

STEP5

Add half of the parsley, lemon juice, caper brine, and one piece of butter; cook for approximately one minute, or until the butter has melted.

STEP6

Stir in the remaining three pieces of butter and lower the heat to low. Cook and stir for to minutes, or until the shrimp are opaque and pink, the sauce is thick, and the butter has melted.

STEP7

Remove the shrimp using slotted spoon and transfer them to bowl. If the butter sauce gets too thick, add water teaspoon at time and cook for another two minutes or longer.

STEP8

Add salt to taste and serve the shrimp with the pan sauce and the remaining parsley on top. Have fun!

 

Comments